Min Kamera

Jag fotograferar med en Canon EOS 70D och ett Sigma 18-200 1:3.5-6.3 som jag till största delen fotograferar innebandymatcher just nu. Det här med att fotografera sport inomhus är ruskigt svårt. Man kämpar hela tiden med rörelseoskärpan.
När det inte är innebandy så är jag med i en fotogrupp på Flicker, som heter Fotosöndag där man varje vecka får ett tema att fotografera efter.

Jag uppgraderade min kameraväska med att skaffa ett CANON EF 100mm f/2.8L Macro IS USM. Så numera är det även en massa försök till att fotografera i makro, vilket har visat sig att vara mycket svårare än jag hade föreställt mig.

Som 3:e ”kamera” har jag min mobiltelefon, en Sony Xperia ZX Premium.

Annons

5 tankar på “Min Kamera

 1. Snabba inomhussporter är inte lätt. Det ställer stora krav på utrustningen, och fotografen. Du har en bra kamera men ditt objektiv är kanske inte det bästa för uppgiften.

  • Nä det ska gudarns veta. Men det har funkat hyfsat. Är väl en kompromiss för att det funkar bra till annat.
   Vad borde jag titta på för objektiv tycker du?

 2. Jo man måste kompromissa. Om inte annat med plånboken. Utan att ha prövat det objektivet som du har så gissar jag att den relativt höga bländartalet är det som ger dig problem. Ställer du in 200mm så hamnar bländartalet på 6.3 som lägst och du vill ha en kort exponeringstid för att få skarpa bilder när spelare och boll rör sig fort. Helst kanske ner mot 1/320 eller 1/500 sekund. Då måste du skruva upp ISO inställningen och då blir bilderna gryniga. Så ett objektiv med lågt bländartal helst bildstabilisering mot skakningsoskärpa men då kostar det.
  Här är ett inlägg på fotosidan om innebandy och objektiv http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?t=147654

  De nämner objektiv som kostar runt 20 000:- och är ändå inte nöjda.

  Ett annat inlägg som kan vara intressant
  http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?t=115744

  De pratar om Nikon men de nämner en del inställningar som kan vara intressant att läsa om.

  • Ursäkta om jag svarar mig själv. Tittade lite på ditt andra objektiv. Om du klarar dig med 100 mm så är det ett bra alternativ och det kostar inget att pröva. Sätt knapparna på objektivet Stabilizer on, AF och 0,5-oändlighet.
   På kameran sätter du in bländarprioritet, Av. Ställ in ett lågt bländartal. Börja med 2.8. Ställ in ett fast ISO t.ex 800. Rikta kameran mot planen och tryck ner avtryckarknappen till hälften läs av exponeringstiden. Är den lägre än 1/320 och ISO till 1600. Är den högre än 1/500 minska ISO till 400. Macroobjektiv brukar inte ha den snabbaste autofocusen men förhoppningsvis duger det.

   • Har testat men jag blir så begränsad när det gäller att fånga ”rätt” bild, då jag inte kan zooma in och ut.
    Tack för dina synpunkter och tips. 📷

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s